Tonkatsu Ramen – Japansk inspireret Noodle Bowl med paneret svinekød og bouillon
Her er en opskrift på en japansk inspireret ramen bowl med stegt svinekød og en sprød flæskesværspanering. Denne ret kombinerer fyldig bouillon, møre nudler og et lækkert stykke paneret svinekød med smagsgivende elementer som sojasauce og fiskesauce, samt friske champignoner og forårsløg.
Ingredienser (2 personer)
Bouillon og nudler
4 dl kylling eller svinebouillon
1 spsk. sojasauce
1 tsk fiskesauce
1 fed hvidløg, finthakket
1 lille stykke frisk ingefær (ca. 1 cm), finthakket
100 g champignon, skåret i skiver
2 - 3 forårsløg, skåret i tynde skiver (gem det grønne til pynt)
Vermicelli nudler eller kulhydratfri nudler (fx fra Bulk eller Matas)
Paneret svinekød (Tonkatsu)
2 stk. svinekoteletter (uden ben) eller tynde skiver svinekød
Salt og peber
1 æg, pisket
2 3 spsk finthakkede flæskesvær (til panering)
Smør eller kokosolie til stegning
Topping:
Frisk forårsløg (grøn top)
Ekstra sojasauce og evt. sesamolie til smag
Et drys chili (valgfrit)
Fremgangsmåde
Forbered bouillon og grøntsager. Opvarm bouillonen i en gryde og tilsæt sojasauce, fiskesauce, hvidløg og ingefær. Lad det småsimre i 5 10 minutter for at udvikle smagen., Tilsæt champignon og det hvide af forårsløget, og lad det simre yderligere 5 minutter, indtil champignonerne er bløde.
Forbered nudler, tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Når du bruger kulhydratfri nudler, så skal du skylle dem grundigt og opvarm dem let. Fordel nudlerne i to skåle.
Panér og steg svinekødet. Krydr svinekødet med salt og peber. Vend det først i det piskede æg og derefter i de finthakkede flæskesvær for at give en sprød panering. Steg kødet i smør eller kokosolie på en pande ved middelvarme, indtil det er gyldent og gennemstegt (ca. 3 4 minutter på hver side).
Saml din Tonkatsu Ramen bowl
Hæld den varme bouillon over nudlerne i skålene. Læg det panerede og sprøde svinekød ovenpå nudlerne. Pynt med det grønne af forårsløget, og dryp evt. ekstra sojasauce eller en smule sesamolie over skålen. Drys med lidt chili, hvis du kan lide det stærkt.
0 kommentarer
Skriv en kommentar