Det Nordiske Madmanifest og KETO Nordic: 7 Ketogene Måltider til Oktober

DALL·E 2024-10-19 20.21.57 - A top-down view of a dinner table with seven Nordic-inspired ketogenic dishes, each with three components on the plate_ a protein, a vegetable, and a  (1)

Hos KETO Nordic er vi meget dedikerede til det Nordiske Madmanifest, som er udarbejdet af 12 anerkendte kokke fra hele Norden. Nordisk Råd har taget manifestet til sig og arbejder aktivt på at gøre opmærksom på det nordiske køkken i hele regionen. Madmanifestet hylder enkelhed, bæredygtighed og brugen af lokale, sæsonbetonede råvarer – principper, der passer perfekt til vores ketogene livsstil og vores mission hos KETO Nordic.


En vigtig del af vores  er principholistiske grundholding om "kun 3 på tallerkenen," hvilket også er en integreret del af vores tilgang til en ketogen livsstil. Ved at holde måltiderne enkle med fokus på tre hovedingredienser – protein, grøntsager og en sauce som smør eller flødesovs – understøtter vi en livsstil, der fremmer sundhed, balance og et langt, godt liv uden sygdom. Dette princip passer perfekt til vores mission om at gøre det enkelt for vores medlemmer at spise sundt og leve godt.


I vores KETO Nordic Tribe har vi medlemmer fra hele Norden, og jeg har haft kursister fra både Danmark, Grønland og Færøerne. Det gør vores arbejde med at integrere det nordiske køkken i vores undervisning ekstra meningsfuldt. For at bringe disse værdier til live har jeg udarbejdet en madplan med 7 idéer til aftensmad i oktober, som følger både det Nordiske Madmanifest og ketogene principper. Hver ret er baseret på sæsonens råvarer og holder sig til "3 på tallerkenen."


Vi er stolte af at fremme det nordiske køkken i vores arbejde og ser frem til at dele flere idéer og måltider, der understøtter en ketogen livsstil og bidrager til sundhed og velvære for vores medlemmer i hele Norden.


Her er 7 ketogene aftensmåltider inspireret af det Nordiske Madmanifest med kortfattet opskrift. Alle portioner er baseret på 200 gram kød pr. person:


And med bagt blomkål og hvidløgssmør

   - Steg and i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter. Bagt blomkål i skiver ved 200°C i 20 minutter. Server med smeltet hvidløgssmør.


Stegt rensdyr med smørstegt grønkål og pebersauce

   - Steg rensdyrkød på en pande i smør i 5-7 minutter. Sautér grønkål i smør i 3-5 minutter. Lav pebersauce ved at tilsætte fløde til panden.


Oksemedaljoner med bagt broccoli og flødesovs

   - Steg oksemedaljoner i smør i 5-6 minutter på hver side. Bag broccoli ved 200°C i 15 minutter. Lav flødesovs med pandesky og fløde.


Fåreryg med ovnbagt spidskål og kryddersmør

   - Steg fåreryg i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter. Skær spidskål i både, bag i ovnen i 20 minutter. Server med kryddersmør.


Stegt laks med dampet spinat og flødesovs

   - Steg laks på panden i 3-4 minutter pr. side. Damp spinat kort i smør. Lav flødesovs ved at tilsætte fløde til panden.


Svinemørbrad med stegte champignoner og hvidløgssmør

   - Steg svinemørbrad på panden i 10-12 minutter. Sautér champignoner i smør i 5 minutter. Server med hvidløgssmør.


Lam med stegte haricots verts og pebersauce

   - Steg lam i smør på panden i 4-5 minutter pr. side. Sautér haricots verts i smør i 3-4 minutter. Lav pebersauce med fløde og pandesky.


Opskrifterne her er kortfattede og enkle, men de er udformet, så alle kan lave dem. Det er ikke et madlavningskursus, men snarere inspiration til, hvordan du kan sammensætte nordisk-inspirerede, ketogene retter med få ingredienser. Retterne bygger på grundlæggende teknikker, som er nemme at følge, så du hurtigt kan komme i gang med at nyde sund og lækker mad i hverdagen.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar