Torsk med ovnbagte rosenkål og hollandaise
Torsk med ovnbagte rosenkål og hollandaise
- Torsk: Dampet med smør og citron.
- Ovnbagte rosenkål: Bages sprøde med olivenolie, salt og peber.
- Hollandaise: Lav en simpel hollandaise med smør og æggeblommer
Ingredienser:
Torsk:- 2 torskefileter (ca. 150-200 g pr. filet)
- 2 spsk smør
- Saften fra 1 citron
- Salt og peber
Ovnbagte rosenkål:
- 300 g rosenkål, renset og halveret
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber efter smag
Hollandaise:
- 3 æggeblommer
- 150 g smør (smeltet)
- Saften fra ½ citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Torsk:
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Læg torskefileterne i et ovnfast fad.
- Smelt smørret og hæld det over torskefileterne. Pres citronsaft over og krydr med salt og peber.
- Dæk fadet med folie, og damp torsken i ovnen i 12-15 minutter, indtil den er lige akkurat gennemstegt og flager let.
Ovnbagte rosenkål:
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Vend de halverede rosenkål med olivenolie, salt og peber.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Rør dem undervejs, så de bliver jævnt bagt.
Hollandaise:
- Smelt smørret langsomt i en gryde og lad det køle let af.
- I en skål over vandbad (lav varme), pisk æggeblommerne med citronsaft, indtil de er let skummende og begynder at tykne.
- Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen under konstant piskning, indtil saucen er tyk og glat.
- Smag til med salt og peber.
Anret den dampede torsk med de sprøde, ovnbagte rosenkål og hæld den varme hollandaise over fisken eller server den ved siden af.
Velbekomme!
0 kommentarer
Skriv en kommentar