Torsk med ovnbagte rosenkål og hollandaise

DALL·E 2024-10-14 21.07.21 - A clean, simple plate featuring a baked cod fillet, served with roasted Brussels sprouts and a rich hollandaise sauce. The cod is seasoned with salt a


Torsk med ovnbagte rosenkål og hollandaise
  • Torsk: Dampet med smør og citron.
  • Ovnbagte rosenkål: Bages sprøde med olivenolie, salt og peber.
  • Hollandaise: Lav en simpel hollandaise med smør og æggeblommer

 Ingredienser:

 Torsk:- 2 torskefileter (ca. 150-200 g pr. filet)

- 2 spsk smør

- Saften fra 1 citron

- Salt og peber

 Ovnbagte rosenkål:

- 300 g rosenkål, renset og halveret

- 2 spsk olivenolie

- Salt og peber efter smag

 Hollandaise:

- 3 æggeblommer

- 150 g smør (smeltet)

- Saften fra ½ citron

- Salt og peber

 Fremgangsmåde:

 Torsk:

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Læg torskefileterne i et ovnfast fad.
  3. Smelt smørret og hæld det over torskefileterne. Pres citronsaft over og krydr med salt og peber.
  4. Dæk fadet med folie, og damp torsken i ovnen i 12-15 minutter, indtil den er lige akkurat gennemstegt og flager let.

 Ovnbagte rosenkål:

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Vend de halverede rosenkål med olivenolie, salt og peber.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Rør dem undervejs, så de bliver jævnt bagt.

 Hollandaise:

  1. Smelt smørret langsomt i en gryde og lad det køle let af.
  2. I en skål over vandbad (lav varme), pisk æggeblommerne med citronsaft, indtil de er let skummende og begynder at tykne.
  3. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen under konstant piskning, indtil saucen er tyk og glat.
  4. Smag til med salt og peber.

Anret den dampede torsk med de sprøde, ovnbagte rosenkål og hæld den varme hollandaise over fisken eller server den ved siden af.

Velbekomme!

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar