KETO Nordic – Sundhed og Bæredygtighed Forankret i Det Nordiske Køkken

clipboard-image-1728570073

Vores mission: KETO Nordic og det nordiske køkken


Hos KETO Nordic er vores mission at kombinere den ketogene livsstil med det bedste fra det nordiske køkken, og dermed skabe en sund og bæredygtig livsstil. Vores rødder er dybt forankrede i det nordiske køkken, som bygger på rene, naturlige råvarer, og vores mål er at fremme sundhed, velvære og en tættere forbindelse til naturen.


I 2004 skrev 12 nordiske kokke et manifest for det nye nordiske køkken. I dette manifest fastslog kokkene, at det nordiske køkken ikke blot kunne måle sig med verdens bedste køkkener i forhold til smag og karakter, men også i stræben efter kvalitet og autenticitet. Manifestet understregede, at det nordiske køkken ikke konkurrerer med store køkkener som det franske eller kinesiske, men derimod står som en modvægt til den globale junk- og fastfoodkultur, der truer både vores sundhed og den kulturelle mangfoldighed på kloden.


Ny Nordisk Mad er blevet en enorm succes over hele Norden, måske netop fordi konceptet er demokratisk og involverer alle – fra landmænd og politikere til forbrugere og kokke. Sammen har vi skabt et køkken, der ikke kun handler om gourmetmad, men om at bringe bæredygtighed, kvalitet og lokal stolthed tilbage til maden.


Hos KETO Nordic trækker vi på denne arv. Vi ønsker at genskabe den dybe forbindelse til vores rødder gennem en ketogen livsstil, der fremmer fedt som primær energikilde, og som bygger på de næringsrige fødevarer, der har været en del af det nordiske køkken i århundreder. Vi fokuserer på kød fra fritgående dyr, fisk fra vores rene nordiske farvande og fedtkilder som smør og animalske fedtstoffer, der i generationer har været centrale for vores madkultur.


Ved at genopdage gamle traditioner og glemte madvarer, og kombinere dem med moderne viden, bringer vi Ny Nordisk Mad ind i den ketogene livsstil. Vi ser det som vores ansvar at bruge nordiske ressourcer og kulturel kapital til at gøre verden til et bedre sted at leve – fra eksklusive gourmetrestauranter til hjemmekøkkener.


Min egen opvækst i Grønland har givet mig en dyb personlig forståelse for, hvordan vi kan drage fordel af vores lokale miljø og ressourcer i en sund og bæredygtig livsstil.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar