Syltetøj af Grønne Tomater med Allulose.

DALL·E 2024-10-08 11.35.17 - A rustic kitchen scene featuring a jar of homemade green tomato jam or preserves, next to a few fresh green tomatoes. The jam is in a clear glass jar  (1)

Syltetøj af Grønne Tomater med Allulose.

Som en del af den ketogene livsstil er vi altid på udkig efter nye måder at nyde søde sager uden at gå på kompromis med vores kostprincipper.

Og hvad er mere spændende end at bruge grøntsager på en ny og kreativ måde?

Hvis du har grønne tomater i overskud, så lad os lave en fantastisk syltetøj med allulose – et sødemiddel, der giver sødme uden kulhydraterne.

Grønne tomater har en skøn, syrlig smag, der fungerer fantastisk som basis i syltetøj. Ved at bruge allulose undgår vi de sukkerfyldte alternativer, så du kan nyde en sød snack uden at bryde din ketose

Ingredienser:

- 500 g grønne tomater, finthakkede

- 150 g allulose (eller efter smag)

- 1 spsk friskpresset citronsaft

- 1 tsk vaniljeekstrakt

- 1 tsk citronskal, fintrevet

- 1 kanelstang (valgfri)

- En knivspids salt

- 1/2 dl vand


Fremgangsmåde:

  1. Forbered tomaterne: Skyl de grønne tomater godt, fjern stilkene, og hak dem fint. Jo mindre stykker, jo hurtigere koger de ud i syltetøjet.
  1. Kog tomaterne: I en stor gryde tilsætter du de finthakkede tomater og vand. Lad det småkoge over medium varme i ca. 10-15 minutter, indtil tomaterne begynder at blive møre.
  1. Tilsæt sødme og smag: Når tomaterne er begyndt at koge ud, tilsætter du allulose, citronsaft, vaniljeekstrakt, citronskal, og en knivspids salt. Hvis du ønsker en varm krydret smag, kan du også tilføje en kanelstang.
  1. Lad det simre: Sænk varmen og lad blandingen småsimre i yderligere 20-30 minutter, indtil syltetøjet begynder at tykne. Husk at røre jævnligt, så det ikke brænder på bunden.
  1. Fjern kanelstangen: Hvis du har brugt kanelstang, fjern den, når syltetøjet er færdigt med at koge.
  1. Afkøl og hæld på glas: Lad syltetøjet køle af til stuetemperatur. Hæld det derefter på skoldede glas og opbevar det i køleskabet. Syltetøjet kan holde sig i op til 2 uger i køleskabet og næsten uendeligt hvis du tilsætter lidt ATAMON

Tips til servering:

- Brug denne syltetøj som topping på din yoghurt.

- Bland det med lidt flødeskum for at lave en hurtig og lækker dessert.

Hvorfor Allulose?

Du kan selvfølgelig bruge Mamma Sugar eller Sukrin som alternativer, og de fungerer også godt i denne opskrift. Men allulose er et bedre sødemiddel, når det kommer til smag og tekstur. Allulose smager meget som almindeligt sukker og har ingen af de kolde eller metalliske eftersmage, som andre sødemidler nogle gange kan have. Desuden påvirker det ikke blodsukkeret og giver næsten ingen kalorier, hvilket gør det ideelt for den ketogene livsstil.

Desværre er allulose endnu ikke godkendt til salg i EU, men vi håber, at EU-Kommissionen snart får det igennem. Bureaukratiet tager dog tid, og indtil da må vi ty til at få det hjem fra udlandet. Når det endelig bliver godkendt, vil det helt sikkert revolutionere markedet for sødemidler.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar