
Knækbrød eller kiks med mandelmel – uden alle de frø som sætter sig i tænderne 🪥
Ingredienser:
- 200 g mandelmel
- 2 spsk solsikkefrø eller græskarkerner
- 1 tsk xanthan gum
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2 spsk. olivenolie eller smeltet smør
- 2 æg
- 3-4 spsk. vand (til at gøre dejen mere flydende og lettere at arbejde med)
Valgfrit:
1 spsk. sesamfrø, chiafrø krydderurter for ekstra smag.
Fremgangsmåde:
- Forbered ovnen: Forvarm ovnen til 175°C (almindelig ovn), og læg bagepapir på en bageplade.
- Bland de tørre ingredienser: I en skål blandes mandelmel, græskarkerner, xanthan gum, bagepulver og salt.
- Tilsæt de våde ingredienser: Rør olivenolie, æg og vand i dejen, indtil det hele er godt blandet. Dejen skal være lidt flydende og let at sprede ud.
- Fordel dejen: Hæld dejen direkte ud på bagepapiret og brug bagsiden af en ske eller en dejskraber til at sprede den jævnt ud i et tyndt lag.
- Når dejen er fordelt, kan du let skære den i firkanter med en kniv eller pizzaskærer, inden den bages.
- Sæt bagepladen i ovnen, og bag i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Lad knækbrødene køle helt af på en bagerist, så de bliver sprøde.
Tips:
Smagsvariationer: Du kan tilføje krydderier som rosmarin, timian eller hvidløgspulver for at variere smagen.
Sprødhed: Hvis knækbrødene ikke er sprøde nok, kan du give dem et par minutter mere i ovnen ved lav temperatur (f.eks. 150°C) eller du kan udskifte en tredjedel af mandel melet med kokosmel - det gør knækbrødene mere sprøde - men aldrig mere end en tredjedel kan være kokosmel - de hænger simpelthen ikke sammen hvis man putter mere kokosmel i.
Denne metode gør det nemt og hurtigt at lave lækre knækbrød uden at skulle rulle dejen ud.
Kommentarer