Frøfri fornøjelse! Her er opskriften til dig, der elsker sprøde Knækbrød uden at kæmpe med chiafrø og sesam mellem tænderne. Enkel at lave, ingen rulning, bare smør ud og bag.
Knækbrød eller kiks med mandelmel – uden alle de frø som sætter sig i tænderne 🪥
Ingredienser:
- 200 g mandelmel
- 2 spsk solsikkefrø eller græskarkerner
- 1 tsk xanthan gum
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2 spsk. olivenolie eller smeltet smør
- 2 æg
- 3-4 spsk. vand (til at gøre dejen mere flydende og lettere at arbejde med)
Valgfrit:
1 spsk. sesamfrø, chiafrø krydderurter for ekstra smag.
Fremgangsmåde:
- Forbered ovnen: Forvarm ovnen til 175°C (almindelig ovn), og læg bagepapir på en bageplade.
- Bland de tørre ingredienser: I en skål blandes mandelmel, græskarkerner, xanthan gum, bagepulver og salt.
- Tilsæt de våde ingredienser: Rør olivenolie, æg og vand i dejen, indtil det hele er godt blandet. Dejen skal være lidt flydende og let at sprede ud.
- Fordel dejen: Hæld dejen direkte ud på bagepapiret og brug bagsiden af en ske eller en dejskraber til at sprede den jævnt ud i et tyndt lag.
- Når dejen er fordelt, kan du let skære den i firkanter med en kniv eller pizzaskærer, inden den bages.
- Sæt bagepladen i ovnen, og bag i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Lad knækbrødene køle helt af på en bagerist, så de bliver sprøde.
Tips:
Smagsvariationer: Du kan tilføje krydderier som rosmarin, timian eller hvidløgspulver for at variere smagen.
Sprødhed: Hvis knækbrødene ikke er sprøde nok, kan du give dem et par minutter mere i ovnen ved lav temperatur (f.eks. 150°C) eller du kan udskifte en tredjedel af mandel melet med kokosmel - det gør knækbrødene mere sprøde - men aldrig mere end en tredjedel kan være kokosmel - de hænger simpelthen ikke sammen hvis man putter mere kokosmel i.
Denne metode gør det nemt og hurtigt at lave lækre knækbrød uden at skulle rulle dejen ud.
0 kommentarer
Skriv en kommentar